kategorie

Eko velikonoční kraslice

 

 

 

Velikonoce jsou jednou z mála tradic, která se u nás stále zachovává a to včetně dekorací, kterými si zdobíme své domovy. Jedna z nich jsou velikonoční kraslice, kterými si můžeme ozdobit okna a květináče.
 

Ale co když nechceme nakupovat ve velkém vajíčka a vyvařovat je v potravinovém barvivu? Jednoduchá varianta jsou například vatová vajíčka, která jsou vyrobená z papíru, takže se nebudou v přírodě rozkládat věky a dají se navíc snadno pomalovat nebo slepit!
 

V návodu jsou odkazy na jednotlivé produkty, stačí kliknout na zvýrazněná slova.
 

Co budeme potřebovat:

Vatová vajíčka – různé velikosti
Vodovky nebo tempery
Stužky v různých barvách
Lepidlo Duvilax nebo tavnou pistoli
- Špejle
Floristický drátek (není nutný)

 


Vajíčko si napíchneme na špejli, abychom si neušpinili ruce a nabarvíme. Vodovky vytváří na vatě krásný efekt. Zkuste použít třeba dvě barvy. Čím vodovější barvy budou, tím více do sebe splynou, ale tím déle vajíčka budou zasychat. Pokud chceme mít vajíčka sytěji barevné, můžeme použít třeba tempery, které se nemusí tolik ředit vodou. Experimentujte a zkoušejte různé vzory! smiley 

Když jsme s malováním hotoví, odložíme vajíčka stranou a necháme pár minut schnout.

Mezitím si můžeme uvázat stužky. Vezmeme si stužku a odměříme si zhruba 20 cm, přehneme v půli a konce svážeme k sobě. Jakmile jsou vajíčka suchá, potřeme špičku špejle lepidlem a vymažeme dírku vajíčka. Pomocí špejle pak do ní nacpeme uvázanou stužku.


          


Místo zavěšení vajíček je můžeme také napíchnout na špejli a ozdobit malou mašličkou. Díky tomu se dají použít třeba jako ozdoba do květináče. Můžete zkusit jednoduchý způsob, jak vytvořit mašličku pomocí floristického drátku. Ustřihneme si zhruba 15cm stužky, v ruce si vytvoříme tvar mašle a pak jen jednoduše obmotáme kouskem drátku, poté ji nalepíme na spodek vajíčka.

           

A máme hotovo! Na závěr malý tip - pokud si budete chtít pověsit kraslice ven, stačí je přetřít/přestříkat jakýmkoliv vodou ředitelným lakem, abyste je ochránili před deštěm. 

Budeme moc rádi, když nám pošlete fotografie svých výtvorů na náš Facebook. Pokud se vám tento návod líbil, můžete ho sdílet s přáteli.

Načerpejte také další inspirace pro tvoření například na našem Pinterestu.


      

Zpět na všechny tipy na tvoření
Témata

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Zavřít